Надзвичайні події в Україні та світі

grominfo.eu

Розстріл поліцейських на Вінниччині: затримано військового, який допомагав підозрюваним переховуватись

26 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Правоохоронці викрили двох військових, які допомагали переховуватися підозрюваним у розстрілі поліцейських на Вінниччині. Один із них уже затриманий.

Про це повідомляють ДБР та Офіс генпрокурора.

Ціллю атаки Ізраїлю по Ірану став куплений у РФ комплекс ППО С-300, — NYT

22 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Куплений Іраном у Росії зенітно-ракетний комплекс С-300 став ціллю ракетного удару Сил оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) минулої п'ятниці, 19 квітня.

Про це повідомило американське видання The New York Times (NYT) із посиланням на двох іранських чиновників, які говорили на умовах анонімності.

США передавали росії інформацію про підготовку теракту саме у Crocus City Hall – WP

03 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии США за понад два тижні до нападу на Crocus City Hall передавали російським чиновникам інформацію про те, що саме концертний зал може стати потенційною мішенню терористів.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на американських чиновників.

Місто Щастя залишилося без електрики через обстріли, Луганську ТЕС відключено

21 лютого 2022

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Внаслідок обстрілів на Луганщині місто Щастя знеструмлено, від енергомережі відключено Луганську ТЕС, яка є основним джерелом тепло- та електроенергії в області.

Про це повідомляє ДТЕК Луганська теплоелектростанція.

Німеччина обіцяє якнайшвидше доставити Patriot в Україну

22 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии В німецькому уряді запевнили, що нова система протиповітряної оборони Patriot буде доставлена в Україну якнайскоріше.

Джерело: держсекретар Міноборони Німеччини Сімтьє Меллер.

Російські хакери через пошту Microsoft викрали листування урядовців США - CISA

12 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Російські хакери скористалися доступом до системи електронної пошти Microsoft, щоб викрасти листування між державними службовцями та установами США.

Американське кіберагентство стверджує, що російські хакери використовували доступ до Microsoft для викрадення урядової електронної пошти. Про це пише Reuters, передає УНН.

Малюк про Ківу, Татарського, Прілєпіна: вони віддають кармічні борги перед Україною

26 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Служба безпеки України знає достатню кількість інформації про ліквідацію зрадників і військових злочинців на окупованих територіях і всередині РФ. Йдеться, зокрема, про Іллю Ківу та Владлена Татарського.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю голови СБУ Василя Малюка, яке транслювали в ефірі телемарафону.

У РНБО спростували обстріл прикордонного пункту в Ростовській області

21 лютого 2022

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Секретар РНБО Олексій Данилов спростував заяву ФСБ Росії про обстріл прикордонного пункту в Ростовській області. Він заявив, що це чергова провокація російських спецслужб.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його заяву під час брифінгу.

На Вінниччині невідомі в камуфляжі розстріляли поліцейських

20 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии На Вінниччині у ніч на суботу, 20 квітня, під час перевірки документів у комендантську годину двоє чоловіків розстріляли поліцейських - один загинув, другий співробітник поліції перебуває у лікарні.

Про це поліція Вінницької області повідомляє у Фейсбуці.

Іран попередив Росію про загрозу безпеці перед терактом у Підмосков'ї, - Reuters

01 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Іран попередив Росію про можливість проведення великої "терористичної операції" на її території перед терактом у "Крокус Сіті Холлі".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

ISW: "Ісламська держава" несе відповідальність за теракт у Підмосков’ї

24 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии На думку експертів Інституту вивчення війни (ISW), терористичне угруповання "Ісламська держава" причетне до теракту у "Крокус Сіті Холі" в Підмосков’ї.

Джерело: ISW

В ОДКБ заговорили про введення військ на Донбас під виглядом "миротворців"

20 лютого 2022

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Генеральний секретар контрольованої Росією "Організації договору про колективну безпеку" генерал-лейтенант Станіслав Зась пропонує ввести на Донбас війська ОДКБ під виглядом "миротворців", і додає, що для цього потрібна "добра воля" України й погодження ООН.

Джерело: Зась в інтерв'ю Reuters

Жертви та багато поранених, розбиті будинки: що відомо про удари по Дніпру та області

19 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Стали відомі подробиці ворожої комбінованої повітряної атаки по Дніпропетровській області у ніч проти 19 квітня. Відомо, що кількість жертв та постраждалих збільшилася у різних містах регіону.

Деталі про наслідки російської атаки на Дніпропетровську область, і що відомо на цей момент - в матеріалі РБК-Україна.

Росію атакували безпілотники: відомо про сім регіонів

17 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии У семи російських регіонах уночі 17 березня пролітали безпілотники.

Про це повідомляє РБК-Україна.

США завдали ударів по 230 об'єктах єменських хуситів – Пентагон

28 лютого 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии За останні кілька тижнів США завдали ударів по 230 цілях в Ємені після нападів хуситів на судноплавство в Червоному морі.

Джерело: заступник помічника міністра оборони США з питань Близького Сходу Деніел Шапіро, цитує сайт Пентагона

Можливий підрив будинків. На Донбасі "вагнерівці" готують серію терактів, - ОТУ "Схід"

19 лютого 2022

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Російсько-окупаційні війська готують серію терактів на Донбасі. Спецслужби РФ із залученням "вагнерівців" можуть влаштувати підриви житлових будинків з метою вчинення серій провокацій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Оперативно-тактичне угруповання "Схід".

Саміт ЄС погодив прискорити доставку зброї та посилити ППО України

18 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Саміт ЄС погодив прискорити постачання військової допомоги Україні на тлі масованих атак Росії. Йдеться, зокрема, про артилерійські боєприпаси та ракети.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на висновки саміту, опубліковані на сайті Європейської Ради.