Суспільство

grominfo.eu

Без "обмежено придатних": українців ділитимуть на чотири категорії за станом здоровʼя

26 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии В Україні більше не буде людей зі статусом "обмежено придатний". Українців за станом здоров'я ділитимуть на чотири категорії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на директорку департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони Оксану Сухорукову в інтервʼю ZN.UA.

"Перепочинок" до 2025 року. Як допомога США змінить хід війни з РФ: п'ять головних сценаріїв

23 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Сенат США готується ухвалити оборонний пакет для України, який "подарує" Києву можливість відбити літній наступ армії Росії.

Подальша фінансова підтримка під питанням, але опитані Фокусом військові аналітики налаштовані оптимістично: з новим озброєнням ЗСУ обвалять плацдарм ворога на півдні.

Маск хвилюється через відсутність стратегії виходу з війни, в ОП відповіли

22 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Американський мільярдер Ілон Маск висловив стурбованість щодо відсутності стратегії виходу з війни в Україні, водночас радник голови Офісу президента Михайло Подоляк наголосив на "реалістичній" стратегії – виведенні російських військ з української території.

Джерело: Маск і Подоляк у соцмережі Х

Термінали Starlink допомагають ЗС РФ в Україні, компанія Маска їх не відключила, — WSJ

09 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Журналісти зазначають, що такі дії призводять до підриву переваги на полі українських військових, які також розраховують на новітні технології.

Один із московських інтернет-магазинів розширив перелік товарів і запропонував своїм клієнтам супутникові термінали Starlink, розроблені американським мільярдером та власником соцмережі Х Ілоном Маском. Російські військові отримують їх на передовій в Україні завдяки багатьом посередникам. Про це пише видання Wall Street Journal.

Вирізані з телеверсії "Оскара" кадри з нагородження "20 днів у Маріуполі" таки покажуть глядачам

15 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Скандал дав свій результат

Американська академія кінематографічних мистецтв та наук збирається перевипустити скорочену телеверсію із церемонії нагородження кінопремії "Оскар". До неї повернуть кадри із нагородження українського документального фільму "20 днів у Маріуполі". Таке рішення ухвалили після критики в Україні. Як писав "Телеграф", нацрада України закликала організаторів "Оскара" додати нагородження "20 днів у Маріуполі" у міжнародну телеверсію.

ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ РОЗРОБИЛИ РАМКУ ФІНАНСОВОЇ ГРАМОТНОСТІ: ЩО ВИВЧАТИМУТЬ І ЯК ЦЕ ДОПОМОЖЕ

21 січня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Як представники влади дбають про фінансову обізнаність дітей дошкільного і шкільного віку.

В Україні презентували Рамку фінансових компетентностей дітей та молоді України віком від 5 до 18 років, повідомляє сайт НБУ. Ідеться, зокрема, про набір знань, умінь, навичок і особливостей ставлення до питань у сфері управління особистими фінансами та споживання фінансових послуг.

Питання виживання: Україні загрожує брак питної води

12 листопада 2021

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Україна вже за декілька десятків років може зіткнутися з дефіцитом якісної питної води, заявила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька в Києві на Форумі з екології та сталого розвитку.

Джерело: Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

В базах МВС є дані про сотні тисяч можливих ухилянтів, - Клименко

13 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии В базах даних поліції зареєстровано сотні тисяч людей, які, за словами ТЦК, можуть бути ухилянтами. Він заявив, що поліція разом з працівниками ТЦК працює на блокпостах.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад.

Скандал з повісткою журналісту "Слідство.інфо". Сирський призначив перевірку

07 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доручив провести службову перевірку щодо скандалу з журналістом "Слідство.інфо", якому намагалися вручити повістку після розслідування стосовно співробітника СБУ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Сирського у Facebook.

У Microsoft створили інструменти, які не дозволять користувачам обманювати чат-ботів зі ШІ

29 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Microsoft намагається зробити так, щоб користувачам було складніше обманювати чат-боти зі штучним інтелектом, змушуючи їх робити дивні або неоднозначні речі. Про це пише Bloomberg.

Для цього компанія розробила спеціальні інструменти, які вбудовано в Azure AI Studio – сервіс, котрий дозволяє створювати персоналізованих ШІ-помічників.

Вперше в історії! Український фільм отримав Оскар 2024

11 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова отримав Оскар 2024 в номінації "Найкращий документальний повнометражний фільм". Це перша кінонагорода для України за весь час проведення премії.

Про це пише РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на трансляцію церемонії нагородження.

Медичний канабіс. Що це таке і як Україна працює над його легалізацією

17 листопада 2023

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Дискусія щодо узаконення медичного канабісу в Україні триває кілька років. Критики цієї ініціативи говорять про небезпеку розповсюдження наркотиків.

Прихильники наводять аргументи на користь дієвого лікувального ефекту особливо в сьогоднішніх реаліях – для подолання симптомів ПТСР та інших травм війни.

Що буде із заочкою та НМТ? Головне про реформу системи освіти в Україні

14 листопада 2023

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Наступного року на абітурієнтів чекають важливі нововведення. Рада ухвалила закон про зміни в системі освіти України, що стосуються правил НМТ та ДПА. При цьому скасування заочної форми навчання поки що не буде.

Докладніше про особливості вступної кампанії 2024 та освітню реформу – в матеріалі РБК-Україна нижче.

Легендарний бінокль Canon: видимість на 1 км! Даруємо ніж В ООН подвоїли ймовірність, що світ перейде “температурну межу” за найближчі 5 років

27 травня 2021

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Є 40% імовірності, що в найближчі п'ять років у світі стане так спекотно, що він тимчасово перевищить температурну межу, встановлену Паризькою кліматичною угодою.

Джерело: AP, BBC та Reuters з посиланням на новий прогноз Всесвітньої метеорологічної організації (WMO) ООН

Виводять гроші та розлучаються: як законопроєкт про мобілізцію вплинув на поведінку українців

06 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Колишній спікер Ради Дмитро Разумков зазначив, що документ все ж таки встигнуть доопрацювати в профільному комітеті до 10 квітня та одразу винесуть його на розгляд до сесійної зали парламенту.

За той час, доки народні депутати вносили правки до законопроєкту №10449 щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку, з банківських рахунків українців було виведено 27,4 млрд грн та значно зросла кількість перереєстрації автомобілів. Це пов'язано з нормами, які були, а деякі досі залишаються у самому законопроєкті. Про це Новини.LIVE розповів колишній голова Верховної Ради України, народний депутат Дмитро Разумков.

У ЗСУ почалася демобілізація строковиків

02 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Звільнена в запас буде та кількість осіб, що й призивалась, за винятком військових, які підписали контракт із ЗСУ.

В Україні почався процес звільнення в запас військовослужбовців строкової служби. Про це стало відомо у вівторок, 2 квітня.

У Китаї створили клон української блогерки, який продає російські товари

05 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии З викрадених та змінених онлайн-зображень у мережі створюють аватари, які розмовляють китайською і пропагують любов до Китаю.

Джерело: "Голос Америки"