АНТИТЕРОРИСТИЧНА ОПЕРАЦІЯ

grominfo.eu

Місто Щастя залишилося без електрики через обстріли, Луганську ТЕС відключено

21 лютого 2022

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Внаслідок обстрілів на Луганщині місто Щастя знеструмлено, від енергомережі відключено Луганську ТЕС, яка є основним джерелом тепло- та електроенергії в області.

Про це повідомляє ДТЕК Луганська теплоелектростанція.

У РНБО спростували обстріл прикордонного пункту в Ростовській області

21 лютого 2022

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Секретар РНБО Олексій Данилов спростував заяву ФСБ Росії про обстріл прикордонного пункту в Ростовській області. Він заявив, що це чергова провокація російських спецслужб.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його заяву під час брифінгу.

В ОДКБ заговорили про введення військ на Донбас під виглядом "миротворців"

20 лютого 2022

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Генеральний секретар контрольованої Росією "Організації договору про колективну безпеку" генерал-лейтенант Станіслав Зась пропонує ввести на Донбас війська ОДКБ під виглядом "миротворців", і додає, що для цього потрібна "добра воля" України й погодження ООН.

Джерело: Зась в інтерв'ю Reuters

Можливий підрив будинків. На Донбасі "вагнерівці" готують серію терактів, - ОТУ "Схід"

19 лютого 2022

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Російсько-окупаційні війська готують серію терактів на Донбасі. Спецслужби РФ із залученням "вагнерівців" можуть влаштувати підриви житлових будинків з метою вчинення серій провокацій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Оперативно-тактичне угруповання "Схід".

Переговорники домовилися про різдвяне перемир'я на Донбасі: подробиці

23 грудня 2021

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии У середу, 22 грудня, на переговорах Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу (Україна – Росія – ОБСЄ) сторони домовилися про поновлення дії режиму припинення вогню у рамках заходів, узгоджених 22 липня 2020 року.

Про це повідомляє офіційний Telegram-канал української делегації для участі у ТКГ.

ЗСУ вперше застосували Javelin на Донбасі - ЗМІ

22 листопада 2021

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Інформацією поділився головний український розвідник Кирило Буданов, стверджує американський журналіст.

Українські військові вперше застосували на Донбасі протитанковий ракетний комплекс Javelin. Про це у неділю, 21 листопада, повідомив головний редактор американського видання Military Times Говард Олтмен у Twitter.

Ярош закликав побратимів бути напоготові

10 листопада 2021

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Радник головнокомандувача Збройних сил України Дмитро Ярош звернувся до особового складу "Української добровольчої армії", якою керує, і закликом бути готовими стати на захист держави.

Джерело: Ярош у Facebook

Новий головком ЗСУ прийняв важливе рішення: бити по окупантам можна з усієї доступної зброї

30 вересня 2021

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Українським військовослужбовцям тепер можна відповідати на провокації проросійських бойовиків на Донбасі всім доступним зброєю.

Про це повідомив у соціальній мережі Facebook новий головком ЗСУ Валерій Залужний.

Розблокувати питання обміну в ТКГ можна за лічені години, але за однієї умови – Арестович

24 вересня 2021

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Якщо президент РФ Владімір Путін захоче розблокувати питання обміну утримуваними особами, яке наразі блокується росіянами у Тристоронній контактній групі - технічна сторона питання буде вирішена за лічені години.

Про це УНН сказав спікер української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович.

В ООС побоюються ескалації без спостерігачів ОБСЄ

20 вересня 2021

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Командувач Об'єднаних сил прокоментував відмову Росії продовжити мандат місії ОБСЄ на кордоні.

Відсутність спостерігачів ОБСЄ на кордоні непідконтрольного Донбасу з Росією загрожує ескалацією конфлікту, заявляє командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв. Про ризики припинення роботи місії ОБСЄ наприкінці вересня він розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

В штабі ООС повідомили подробиці обстрілу цивільних у Новоселівці, відкрита кримінальна справа

11 серпня 2021

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии За фактом обстрілу цивільної інфраструктури населеного пункту Новоселівка Друга на Донбасі відкрите кримінальне провадження. Через дії бойовиків загинув місцевий житель.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр штабу ООС.

Україна відкрила всі КПВВ на Донбасі. Як працюють пункти пропуску

09 серпня 2021

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Всі контрольні пункти в'їзду-виїзду на Донбасі повністю відкриті з боку підконтрольної Україні території.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС, передають Українські Новини.

Матеріали справи Іловайської трагедії розсекретять, - Венедіктова

05 серпня 2021

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Обсяг провадження складає понад 300 томів, з яких понад 70 - із грифом обмеженого доступу.

Матеріали кримінального провадження про організацію та проведення бойових дій у районі Іловайська влітку 2014 року будуть розсекречені.

Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Озвучені втрати ЗСУ за рік перемир'я на Донбасі

23 липня 2021

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Майже за рік перемир'я на Донбасі загинули 45 військових. При цьому тих, хто підірвалися на вибухівці, в статистику не включають.

За час перемир'я на Донбасі, оголошеного майже рік тому, загинули 45 військових, 150 були поранені. Про це повідомляє Громадське з посиланням на дані Збройних сил України.

СБУ завадила хакерській атаці спецслужб РФ на держоргани України

27 квітня 2021

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии У Службі безпеки заявляють, що не дали спецслужбам Російської Федерації здійснити потужну вірусну атаку на держоргани України.

Джерело: СБУ

СБУ заблокувала втручання в радіочастоти підрозділів ООС на Донбасі

19 квітня 2021

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Місцевий провайдер незаконно здійснював ретрансляцію на частотах, що належать військовим.

Кіберфахівці Служби безпеки України припинили використання радіочастот, які належать Збройним Силам України.

Росія стягує війська до кордону з Україною: що відомо

02 квітня 2021

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Росія нарощує війська біля українського кордону. У ЗСУ заявили, що чисельність тактичних груп збільшується в останні дні під виглядом навчань поблизу східних кордонів і в Криму.

За даними розвідки, РФ готується до ескалації і можливого наступу вглиб України.