Політика - 13-й поверх

grominfo.eu

Стало відомо, хто може очолити Офіс генпрокурора України

24 жовтня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Офіс Генерального прокурора України може очолити Руслан Кравченко замість Андрія Костіна, який на тлі скандалу з масовим отриманням прокурорами статусу осіб з інвалідністю подав у відставку.

Про це пише видання "NV", посилаючись на джерела в Офісі генпрокурора та Верховній Раді.

Кличко відсторонив свого заступника Прокопіва від обов’язків після розслідування Bihus.Info

22 жовтня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Мер Києва Віталій Кличко відсторонив від виконання обов’язків заступника голови КМДА Володимира Прокопіва після розслідування Bihus.Info щодо заволодіння низкою об’єктів комунальної нерухомості в Києві друзями заступника мера. Сам Прокопів заявив, що йому нічого приховувати і написав заяву на звільнення.

Джерело: Віталій Кличко у Telegram, Володимир Прокопів у Facebook

Зелені собачки, непристойний Зеленський та головний пункт плану перемоги, якого в плані немає

18 жовтня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии План перемоги – абсолютно непристойна, звичайно, витівка президента Зеленського.

Такі речі, чутливі до питань оборони та національної безпеки залучених до обговорення сторін, та ще й у ситуації тотального загострення, обговорюються в таємних кімнатах із щільно завішеними шторами або через шифровані канали зв'язку. Він вивалив обговорення стратегії перемоги у громадський простір і влаштував багатоденний промотур західними столицями.

У США тиснуть на Зеленського у питанні мобілізації чоловіків з 18 років, але він проти, - ОП

16 жовтня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Американські чиновники намагаються домогтися від президента України Володимира Зеленського рішення щодо мобілізації з 18 років. Але він не піддається.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радника керівника Офісу президента України Сергія Лещенка у Telegram.

El Mundo: Зеленский проти іншого плану миру

10 жовтня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Президент та інші українські лідери наполегливо повторюють, що не приймуть інший мирний план.

Володимир Зеленський розраховує на лідерство президента США Джо Байдена, щоб за три місяці, які залишилися до кінця його президентського терміну, досягти прогресу на шляху до прийнятного для Києва миру, який не допустить продовження війни після 2025 року. Про це у середу, 9 жовтня, пише іспанське видання El Mundo.

Зеленський прилетів на саміт до Хорватії

09 жовтня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Президент Володимир Зеленський прибув до Хорватії для участі у третьому саміті "Україна – Південно-Східна Європа" та двосторонніх зустрічей.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на повідомлення Зеленського у соцмережі X (Twitter)

Буданов, Умєров та Сирський? Чому заговорили про звільнення у військовій верхівці

09 жовтня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Чому заговорили про відставки Буданова, Умєрова та Сирського і чи справді ці розмови залишились позаду – в матеріалі військово-політичного оглядача РБК-Україна Уляни Безпалько.

У другій половині вересня в інформаційному просторі – спочатку у соцмережах, а потім і у ЗМІ – з'явились нібито "анонси" майбутніх змін у військовому керівництві. Згідно з версіями, які тиждень за тижнем розходились в медіа, під звільнення могли потрапити і начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов, і міністр оборони Рустем Умєров, і навіть головком Олександр Сирський.

Другого Саміту миру не буде в листопаді: в Офісі президента повідомили подробиці

09 жовтня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии В Офісі президента заявили, що другий Саміт миру готується, і його дата буде визначена пізніше після завершення низки тематичних конференцій щодо кожного пункту Формули миру.

Старша радниця керівника Офісу президента Дарія Зарівна заявила, що другий Саміт миру не відбудеться в листопаді, як це раніше було заплановано. Про це вона написала у своєму Telegram.

Зеленський: Надійний мир можливий тільки без торгівлі суверенітетом чи територіями

06 жовтня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Президент Володимир Зеленський наголошує, що надійний мир в Україні можливий виключно на основі міжнародного права і без будь-якої торгівлі суверенітетом чи територіями.

Джерело: вечірнє звернення президента

Зеленський про план перемоги: не скасовує саміт миру, а посилює позицію України

05 жовтня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии План перемоги України не скасовує наміру провести саміт миру. Така ініціатива потрібна, щоб посилити позицію країни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського під час спілкування з очільниками громад Сумської області.

Умєров анонсував велику ракетну програму України

02 жовтня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Міноборони інвестувало до 4 млрд доларів у локальне оборонне виробництво та працює над укладанням довготривалих угод.

Україна зосереджується на виробництві ракет та дронів. До кінця поточного року чи уже в наступному році буде оголошено про велику ракетну програму. Про це сказав міністр оборони Рустем Умєров на другому Міжнародному форумі оборонних індустрій (DFNC2), повідомив Укрінформ у середу, 2 жовтня.

План перемоги залишається, яким був

02 жовтня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Зеленський з'їздив до США з'ясувати стосунки. Неясність вже доволі піднабридла.

Те, що повезли в Америку під виглядом плану перемоги, може бути різного ступеня чудовості, аж до сумнівної, але справжня мета – не продати чи продавити певний перелік прохань для здійснення певної низки дій, а в принципі, нарешті, домовитися з головним стратегічним партнером про послідовну стратегію дій. Все, що відбувалося між нашими країнами до цього, і те, куди це зараз, восени 2024 року, привело просто кричить про необхідність терміново зайнятися спільною стратегією. Спорадичне та непередбачуване за обсягами та регулярності капання пакетів допомоги має дуже відносне відношення до чітко продуманої та організованої спільної боротьби з російською агресією.

Умєров повідомив про звільнення 4 своїх заступників

01 жовтня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Глава Міноборони Рустем Умєров повідомив про звільнення 4 з 8 своїх заступників.

Джерело: мінстр оборони у Facebook

План перемоги представлять українцям, але деякі деталі є закритими, - Єрмак

30 вересня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии План перемоги України, ініційований президентом Володимиром Зеленським, буде представлено суспільству для ознайомлення. Проте не в повному обсязі, позаяк низка деталей даного документа є наразі закритою.

Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону "Єдині новини".

Зеленський заявив, що Трамп буде підтримувати Україну у разі перемоги на виборах

29 вересня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Кандидат у президенти США Дональд Трамп має досить суперечливу риторику щодо війни в Україні. Але у разі перемоги на виборах він підтримуватиме нашу країну.

Про це заявив президент США Володимир Зеленський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю каналу Fox News.

Зіркова сила Зеленського на Капітолійському пагорбі згасає – NYT

27 вересня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Коли президент України Володимир Зеленський відвідав США у грудні 2022 року, його зустрічав великий натовп людей, бурхливі овації і пакет допомоги на суму майже 50 мільярдів доларів.

Але в міру того, як війна затягується, президент України отримує значно більш спокійний прийом у Вашингтоні і стикається з гнівними запитаннями з боку деяких республіканців, пише видання The New York Times.

Зачистка електорального поля? Чому Банкова хоче позбутися Буданова і які претензії до Умєрова

25 вересня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Повідомлення про можливу відставку міністра оборони Рустема Умєрова з’явилися у ЗМІ кілька місяців тому.

А нещодавно почалися розмови про ймовірну заміну начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова.