Надзвичайні події - В Україні

grominfo.eu

Розстріл поліцейських на Вінниччині: затримано військового, який допомагав підозрюваним переховуватись

26 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Правоохоронці викрили двох військових, які допомагали переховуватися підозрюваним у розстрілі поліцейських на Вінниччині. Один із них уже затриманий.

Про це повідомляють ДБР та Офіс генпрокурора.

Німеччина обіцяє якнайшвидше доставити Patriot в Україну

22 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии В німецькому уряді запевнили, що нова система протиповітряної оборони Patriot буде доставлена в Україну якнайскоріше.

Джерело: держсекретар Міноборони Німеччини Сімтьє Меллер.

На Вінниччині невідомі в камуфляжі розстріляли поліцейських

20 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии На Вінниччині у ніч на суботу, 20 квітня, під час перевірки документів у комендантську годину двоє чоловіків розстріляли поліцейських - один загинув, другий співробітник поліції перебуває у лікарні.

Про це поліція Вінницької області повідомляє у Фейсбуці.

Жертви та багато поранених, розбиті будинки: що відомо про удари по Дніпру та області

19 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Стали відомі подробиці ворожої комбінованої повітряної атаки по Дніпропетровській області у ніч проти 19 квітня. Відомо, що кількість жертв та постраждалих збільшилася у різних містах регіону.

Деталі про наслідки російської атаки на Дніпропетровську область, і що відомо на цей момент - в матеріалі РБК-Україна.

Саміт ЄС погодив прискорити доставку зброї та посилити ППО України

18 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Саміт ЄС погодив прискорити постачання військової допомоги Україні на тлі масованих атак Росії. Йдеться, зокрема, про артилерійські боєприпаси та ракети.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на висновки саміту, опубліковані на сайті Європейської Ради.

Буданов розкрив план дій всередині РФ: більше рейдів російських добровольців і удари БпЛА

18 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що у військового керівництва є план, спрямований на зменшення військового потенціалу Росії і сподівається, що атаки на території РФ продовжаться.

Джерело: інтерв’ю Буданова The Washington Post

Закон про мобілізацію в Україні опубліковано: точна дата, коли почнуть діяти нові норми

17 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии У офіційному парламентському виданні "Голос України" опублікували закон про мобілізацію. Це означає, що документ набере чинності через місяць із дня, наступного за його оприлюдненням.

"Цей закон набирає чинності через один місяць із дня, наступного за днем його опублікування", - вказано у виданні. Таким чином, новий закон запрацює вже з 18 травня.

Мобілізація по-новому: військовозобов’язаним дали час прийти в ТЦК, інакше – штраф

17 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Після прийняття нового закону про мобілізацію у термін в 60 днів всі чоловіки, яких визнано військовозобов'язаними, зобов'язані прийти в ТЦК і СП, щоб оновити свої дані. У випадку неявки до ТЦК ухилянта можуть обмежити у правах, або оштрафувати.

Про це розповів адвокат юридичної компанії Riyako & Partners Микола Максимов.

"Масштаби руйнувань - жахливі". Після знищення Трипільської ТЕС "Центренерго" втратило всю генерацію

11 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Через масову російську атаку 11 квітня знищено всю генерацію "Центренерго". Зокрема причиною тому зруйнування Трипільської ТЕС.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву "Центренерго" у Facebook.

Атаковано енергетичну інфраструктуру в чотирьох областях – енергетики про наслідки ворожого удару

11 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Внаслідок масованих ракетних ударів росіян постраждала енергетична інфраструктура у чотирьох областях України.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

РФ це робить перед кожним обстрілом. Гуменюк назвала "передвісника" масованих атак по Україні

11 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Напередодні кожної масованої нічної ракетно-дронової атаки, Росія виводить на бойове чергування ракетоносій. Це характерна тактика ворога.

Про це заявила керівник об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

Вбивство підлітка у Києві: службовець УДО був п'яний, провини не визнає – ДБР

09 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Відсторонений військовослужбовець УДО, звинувачений у вбивстві підлітка у Києві, не визнає своєї провини, експертиза показала, що на момент злочину він був напідпитку.

Джерело: радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян в ефірі національного телемарафону

Зеленський анонсував зброю проти КАБів: експерт назвав можливий варіант

09 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Президент Володимир Зеленський заявив про вітчизняну зброю, яку можна буде застосувати проти ворожих КАБів. Ймовірно, мова йде про багатофункціональний ракетний комплекс "Сапсан" ("Гром-2").

Про це розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнк в матеріалі "Надто близько до кордону. Чому РФ вчепилася в Харків та чи стане Patriot панацеєю від атак".

Внаслідок атаки РФ пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

29 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Під час російського обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах.

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго.

Ракетна атака на Київ: уламки впали на центр і ще 3 райони, семеро постраждалих

25 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Вранці 25 березня Росія вдарила балістичними ракетами по Києву: уламки впали у Печерському, Солом'янському, Голосіївському та Дарницькому районах, пошкоджено дві багатоповерхівки, постраждало 7 людей.

Джерело: карта тривог, Повітряні сили, мер Києва Віталій Кличко, Т.в.о. голови Дарницької районної держадміністрації Микола Калашник, КМВА

Ракетний удар по Україні тривав більше двох годин: Росія атакувала Львівщину

24 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии З російського аеродрому "Оленья" злетіло 14 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. О 3.23 стало відомо про пуски ракет. Повітряна тривога тривала більше двох годин. Кілька груп ракет було спрямовано на Львівську область.

Джерело: Повітряні сили

Україна без світла. Які наслідки атаки по енергетиці та чим небезпечні удари по ДніпроГЕС

22 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Росія здійснила масовану атаку на енергетичні об’єкти в Україні. Чому бомбардування енергетики відбувається під час потепління і в очікування закриття опалювального сезону, в якому стані знаходяться міста і селища після атаки та чи очікувати українцям на весняний блекаут.

Вранці 22 березня ЗС РФ здійснили масовану атаку по українській енергетичній інфраструктурі. Загалом, за даними Генштабу, росіяни випустили по Україні 90 ракет різних типів та 60 дронів.