Перехрестя. Київ і регіони, зарубіжжя.

grominfo.eu

З ними стало складно працювати: Україна відводить з лінії фронту танки Abrams, — AP

26 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно використовуються окупантами. Так, 5 танків Abrams було знищено.

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела.

У Москві проведуть виставку техніки, яку ЗС РФ захопили на фронті в Україні

24 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии За даними Міноборони Росії, виставка триватиме один місяць. На ній буде представлено понад 30 зразків військової техніки виробництва низки країн.

1 травня в російській столиці Москві в Парку Перемоги на Поклонній горі почне роботу виставка трофейного озброєння й техніки, яку ЗС Росії захопили під час війни в Україні. Про це йдеться в повідомленні Міноборони РФ.

ISW: Російські війська найближчими тижнями змінять цілі та посилять удари

24 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про намір РФ посилити свою ударну кампанію, щоб порушити матеріально-технічне забезпечення українських військових.

ISW вважає, що російські війська, ймовірно, посилять удари безпілотниками та ракетами найближчими тижнями, щоб максимально завдати шкоди українській інфраструктурі та оборонно-промисловій базі до того, як прийде допомога з США.

Не виключають спроб проникнення ДРГ до Києва. Рада оборони ухвалила термінові рішення

28 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии У Києві на засіданні Ради оборони щодо забезпечення безпеки міста ухвалили низку рішень. Все через загрозу проникнення ворожих ДРГ до столиці та погрози Росії посилити ракетні атаки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал КМВА.

Британія передасть Україні високоточні бомби - ЗМІ

24 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Високоточний боєприпас вагою 230 кг може вражати цілі за допомогою GPS, лазерної цілевказівки або комбінації обох цих способів.

Велика Британія вперше надасть Україні авіабомби Paveway IV у рамках нового пакета військової допомоги. Про це повідомив журналіст ВВС Джонатан Біль у соцмережі Х в середу, 24 квітня.

Рука Кремля? Тисячі британських літаків втрачають GPS-сигнал над Балтійським морем — The Sun

23 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Авіакомпанії, здійснюючи рейси над Балтійським морем, стикаються з глушінням GPS-сигналу. У збоях вони підозрюють Росію, пише таблоїд The Sun, що разом із дослідниками організації GPSJAM.org провів дослідження.

Зазначається, що із серпня 2023 року 2309 рейсів Ryanair і 1368 рейсів Wizz Air зареєстрували проблеми із супутниковою навігацією в Балтійському регіоні.

"Санітарна зона" навколо Харкова: Кремль виношує абіційні плани з окупації регіону, — ISW

20 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Американські військові аналітики зазначили, що наступальна операція російських військ на Харківському напрямку створить чимало проблем для всієї окупаційної армії РФ в Україні.

Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров розповів про намір РФ захопити Харків під час майбутнього великого наступу. У такий спосіб представник Кремля озвучив плани зі створення так званої "санітарної зони" в цьому регіоні, однак реалізація такого плану є надзвичайно амбітним завданням, що створить чимало проблем для ЗС РФ в усій військовій кампанії. Про це йдеться у черговому звіті від 19 квітня Інституту вивчення війни (ISW).

Метро Києва може перетворитися на Венеціанський канал: депутат закликав киян готувати човни

25 лютого 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Столичне метро може затопити водою через весняну повінь. Під велику загрозу підпадають закриті станції метро синьої гілки, які можуть стати схожими на Венеціанський канал.

Він попереджає киян про те, що станції метро можуть у найближчий час піти під воду через великий скид у Дніпро та неготовність метрополітену до весняної повені.

Пожежі та вибухи на підстанціях: що відомо про масовану атаку дронів у Росії

20 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Росія заявила, що дрони атакували відразу шість областей. При цьому внаслідок роботи ППО нібито спалахнули пожежі та була пошкоджена низка об'єктів енергетичної інфраструктури

Що відомо про нічні інциденти у російських областях через "атаку дронів" - читайте в матеріалі РБК-Україна.

Вперше знищили Х-22 та Ту-22М3. Як відпрацювала ППО під час удару по Україні

19 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Під час масовано обстрілу росіян по Україні в ніч на 19 квітня, ППО вперше знищила ракети Х-22 та бомбардувальник Ту-22М3. Крім того, вдалось "приземлити" і 14 дронів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram командувача Повітряних сил Миколи Олещука.

Головні напрямки для атаки Росії влітку: де найбільша загроза українській обороні

15 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Очільник ГУР Кирило Буданов заявив, що російська армія наприкінці весни — на початку літа перейде до посиленого наступу.

Військові експерти розповіли Фокусу, що для Росії наразі варіантом є лише підсилення угруповання, яке вже знаходиться по наявній лінії фронту й назвали пріоритетні напрямки для атаки окупантів.

Дім нардепки Рудик у Києві зачепила вибухова хвиля: Вікон немає, друзки усюди

02 січня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Дім народної депутатки й голови партії "Голос" Кіри Рудик у Києві постраждав під час масованої ракетної атаки росіян вранці 2 січня.

Джерело: Кіра Рудик у Facebook

Рф наростила виробництво зброї і зможе підтримувати наступ в Україні щонайменше два роки – WP

19 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Росія наростила військове виробництво і, ймовірно, зможе підтримувати наступ в Україні принаймні протягом наступних двох років.

Про це з посиланням на думку аналітиків пише The Washington Post.

Афера із запуском Запорізької АЕС росіянами: яка ймовірність і що може статися

18 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Росія вирішила запустити Запорізьку АЕС вже у листопаді цього року. Чи вдасться їй реалізувати свої плани, і що для цього потрібно буде зробити - розбирався спецкор РБК-Україна Юрій Дощатов.

Під час підготовки матеріалу було використано інформацію зарубіжних ЗМІ, дані джерел видання, коментарі експертів РБК-Україна.

Росія готує провокацію на ЗАЕС: аналітики ISW назвали мету окупантів

15 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Нещодавно Кремль звинуватив українську армію в атаці БПЛА на Запорізьку атомну електростанцію. На думку експертів, це може бути частиною спецоперації РФ.

Росія має намір створити чергову провокацію на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) з метою "спровокувати переговори з міжнародними організаціями та узаконити окупацію" станції. Про це у своєму новому звіті зазначають експерти американського Інституту вивчення війни (ISW).

У Києві є влучання, в 5 районах попадали уламки: 16 постраждалих, проблеми зі світлом і водою

02 січня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии У Києві зафіксовано падіння уламків ракет у Печерському, Оболонському, Голосіївському та Святошинському районах, за попопередніми даними, є влучання на територію об’єкта цивільної інфраструктури у Подільському районі, у місті подекуди є перебої з елекро- та водопостачанням. Також відомо про 16 постраждалих.

Джерело: КМВА, мер Києва Віталій Кличко, Суспільне у Telegram

Ізраїль наніс удар у відповідь: в Ірані пролунали три вибухи, — ЗМІ

19 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Високопоставлений американський чиновник повідомив, що Ізраїль рано вранці в п'ятницю запустив по Ірану ракети.

В іранському місті Кахджаварестан в районі вежі Шкарі Артеш на північному сході Ісфахану вранці 19 квітня пролунало три вибухи. Про це повідомило інформагентство Fars.