Економіка - Гроші

grominfo.eu

Україна до кінця року отримає $50 млрд від G7

24 жовтня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Наданий Києву кредит буде погашатися за рахунок майбутніх прибутків від заморожених російських активів.

Кредит Україні від Великої сімки у розмірі 50 млрд доларів має надійти вже до кінця 2024 року. Він буде погашатися за рахунок доходів від заморожених активів РФ. Про це у середу, 23 жовтня, заявила міністр фінансів США Джанет Йеллен під час зустрічі з міністром фінансів України Сергієм Марченком.

Британія надасть Україні майже 3 млрд доларів за рахунок заморожених активів РФ

22 жовтня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Велика Британія надасть Україні кредит у розмірі 2,26 млрд фунтів стерлінгів (близько 2,93 млрд доларів). Його буде погашено за рахунок доходів від заморожених активів РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на сайт британського уряду.

ЄС виділить новий транш Україні за програмою на 50 млрд євро до кінця року

18 жовтня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Європейський Союз виділить новий транш для України у рамках програми Ukraine Facility до кінця року. Сума нового пакета поки невідома.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента Європейської комісії Урсулу фон дер Ляєн після закінчення засідання Європейської ради.

НБУ ухвалив важливе рішення щодо курсу євро

16 жовтня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Національний банк України планує запровадити довідкове значення курсу гривні до євро станом на 12:00. Крім того, офіційний курс євро буде розраховуватися як середній за період.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу НБУ.

Населення продовжує скуповувати валюту

10 жовтня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии У вересні населення купило валюти на 996,1 млн доларів більше, ніж продало.

Про це йдеться у звітних даних Національного банку, передають Українські Новини.

Кабмін заморожує прожитковий мінімум: що буде із зарплатами українців

19 вересня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Також на рівні поточного року збережеться розмір мінімальної зарплати

У проєкті держбюджету на 2025 рік, який Кабінет міністрів направив на ухвалення Верховною Радою, мінімальну зарплату та прожитковий мінімум, до якого прив'язано багато соціальних виплат, пропонується зберегти на поточному рівні.

Бюджет-2025: скільки часу протримаються військові за гроші освітян і медиків, та навпаки

18 вересня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии В умовах великої війни головною статтею витрат державного бюджету на 2025 рік прогнозовано став сектор безпеки та оборони, на який планують направити 2 трлн 223 млрд грн — це понад чверть від усього ВВП країни.

Запланований оборонний кошторис на 46,3 мільярда гривень більший за бюджет поточного року і на 530 млрд грн переважає аналогічний показник 2023-го.

Проєкт держбюджету-2025 не передбачає фінансування програми часткової компенсація вартості сільгосптехніки вітчизняного виробництва

16 вересня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Проєкт держбюджету на 2025 рік не передбачає фінансування програми часткової компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва.

Про це йдеться в зареєстрованому в парламенті 14 вересня законопроєкті №12000, передають Українські Новини.

Україна домовилась із МВФ про транш на $1,1 млрд

11 вересня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Тепер на черзі за процедурою розгляд цих домовленостей Радою директорів Міжнародного валютного фонду.

Україна та Міжнародний валютний фонд погодили на рівні персоналу п’ятий перегляд чотирирічної програми співпраці, що відкриває шлях до виділення шостого кредитного траншу розміром 1,1 млрд доларів. Про це повідомив голова Національного банку Андрій Пишний в Facebook в середу, 11 вересня.

Яким буде курс долара на початку осені: прогноз на перший тиждень вересня

31 серпня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Початок осені до міри можна вважати новою відправною точкою на українському валютному ринку. Водночас щоденні валютні зміни, як і раніше, будуть різноспрямованими, але дрібними.

Про це в коментарі РБК-Україна сказав Тарас Лєсовий, начальник департаменту казначейства Глобус Банку.

Рада ухвалила виплати для військових, які воюють на території РФ

20 серпня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Верховна Рада підтримала законопроєкт №11483, який забезпечує соціальні гарантії для військових, що беруть участь у бойових діях на території РФ.

Про це заявив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його допис в Telegram.

Уряд затвердив Національний кешбек

20 серпня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Програма дозволить отримувати до 3 тисяч гривень компенсації щомісяця за купівлю товарів українського виробництва.

Відтепер українці зможуть отримати компенсацію за купівлю українських продуктів. Програму Національного кешбеку затвердив Кабмін. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у вівторок, 20 серпня.

Частина українців може не сплачувати важливий податок: перелік пільгових категорій населення

17 серпня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии В Україні щорічний податок на землю є обов’язковим для всіх власників і постійних землекористувачів та є категорії, кому платити не потрібно.

Земельний податок в Україні є обов'язковим для всіх власників та користувачів земельних ділянок. Проте законодавство передбачає певні пільги.

НБУ обмежить перекази з картки на картку вже цього тижня, - Пишний

13 серпня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Національний банк України вже цього тижня планує ввести обмеження на кількість та сумму переказів з картки на картку (p2p-переказів).

Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв’ю виданню "Економічна правда".

Україна почала реструктуризацію боргу

10 серпня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Реструктуризація має закінчитися до 27 серпня. Тим кредиторам, які погодяться на умови до 23 серпня Україна виплатить додаткові кошти.

Стартував процес реструктуризації зовнішнього боргу України за єврооблігаціями Міністерство фінансів оголосило про умови обміну старих бондів на папери нового випуску. Про це йдеться у повідомленні Мінфіну, облікованому на Лондонській біржі.

Фінансовій світ рушиться? Що сталося на фондових ринках

06 серпня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Тільки лінивий вчора не написав, що фінансовій світ рушиться. Японський фондовий ринок впав на 12%, найбільше з 1987 року, а американський ринок так гепнувся зранку, що сходу втратив 2 триліони доларів капіталізації.

Коротше кажучи, на світових фондових ринках була кровава різня бензопилою.

Долар подорожчав в обмінниках у перший день серпня

01 серпня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Середній курс продажу долара в Україні піднявся до 41,45 гривень, курс євро зріс до 45,00 гривень.

Курс гривні помітно знизився відносно долара і євро на готівковому ринку на початку нового місяця. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані моніторингу у середу, 1 серпня.