Економіка - Гроші

grominfo.eu

Маск знову став багатшим за Цукерберга

26 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Одноденне падіння капіталу Цукерберга є четвертим за величиною за всю історію, пов’язаним із зміною вартості акцій серед тих, хто входить до Індексу мільярдерів Bloomberg.

Марк Цукерберг став біднішим на 20 мільярдів доларів через падіння акцій Meta Platforms, що дозволило Ілону Маску з Tesla закріпити свій статус третього найбагатшого мільярдера у світі. Про це у чтвер, 25 квітня, пише Bloomberg.

Держфінмоніторинг розповів про боротьбу проти рф на економічному фронті: заблоковано рахунки майже 3 тисяч колаборантів

22 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Станом на 19 квітня передано підозрілі фінансові операції правоохоронним органам на суму 183 млрд. гривень. Накладено арешт на корпоративні права на 12,3 млрд. гривень. Заблоковано 17,5 млрд грн.

Заблоковано рахунки майже 3 тисяч колаборантів.

Європейський центробанк планує змусити UniCredit вийти з ринку РФ - Reuters

19 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Європейський центральний банк (ЄЦБ) планує наказати італійському UniCredit, другому найбільшому банку країн ЄС у Росії кардинально скоротити свої активи в РФ.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на два джерела, знайомих із питанням.

Держфінмоніторинг продовжує боротьбу проти рф: знайдено підозрілі фінансові операції на суму 180 млрд гривень

18 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Станом на 12 квітня передано підозрілі фінансові операції правоохоронним органам на суму 179 млрд. гривень. Накладено арешт на корпоративні права на 12,3 млрд. гривень. Заблоковано 17,3 млрд грн.

Заблоковано рахунки майже 3 тисяч колаборантів.

За що українцям банки масово блокують картки: як не залишитися без грошей

17 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии В Україні рахунок у банку будь-якого клієнта можуть заблокувати за порушення фінансового моніторингу.

В Україні рахунок у банку будь-якого клієнта можуть заблокувати за порушення фінансового моніторингу і це - одна з найпоширеніших причин блокування карт.

Данія виділила новий пакет військової допомоги Україні

17 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Данія надішле Україні черговий пакет військової допомоги Україні на суму на 2,2 млрд данських крон (понад 300 мільйонів доларів).

Про це повідомило Міністерство оборони Данії.

Україна не отримає одразу всю суму у разі конфіскації заморожених активів РФ, — Мінфін США

17 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Росія починає помічати ознаки того, що США та їхні союзники втомлюються або їм важче знаходити шляхи підтримки України, і це дає РФ надію, що вони зможуть пережити важкі часи і чекати, поки рішучість Заходу впаде, вважає міністерка фінансів США.

США та їх союзники з Великої сімки (G7) продовжують вивчати низку можливостей розблокування майже 300 мільярдів доларів із заморожених російських активів для допомоги Україні, заявила міністр фінансів США Джанет Єллен. Про це пише Reuters.

Долар прискорив зростання в обмінниках

16 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Середній курс продажу долара в Україні піднявся до 39,75 гривень, а курс євро зріс до 42,85 гривень.

Курс гривні прискорив зниження відносно долара на готівковому ринку. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані моніторингу ринку у вівторок, 16 квітня.

Джонсон представив окремі законопроєкти щодо допомоги Україні та Ізраїлю

16 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Спікер Палати представників США Майк Джонсон у понеділок представив чотири окремі законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та про пріоритети національної безпеки.

Джерело: The Hill

Шмигаль заявив, що "недоцільно" перенаправляти гроші для телемарафону на ЗСУ

15 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии В уряді вважають такий перерозподіл фінансів недоцільним. Кабмін системно залучає всі необхідні ресурси на задоволення потреб і підвищення спроможностей ЗСУ.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відповів на петицію на сайті Кабінету міністрів з проханням переспрямувати кошти, призначені для телемарафонів "Єдині новини" та "FreeДом" на фінансування БПЛА та пікапів для Збройних сил України. Глава уряду вважає, що такий перерозподіл видатків не є доцільним.

Експерти пояснили, чи мають право студенти-ВПО на продовження виплат

14 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Після внесення низки змін у порядок виплати допомоги переселенцям у багатьох українців виникає питання, чи мають право студенти-ВПО на продовження виплат.

Відповідь на це питання дає РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на публікацію Юридичного порадника для ВПО у Facebook.

У Німеччині обмежать виплату готівки біженцям: для чого та як надаватимуть допомогу

13 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии У Бундестагу схвалили запровадження національної платіжної картки, аби запобігти переказу коштів контрабандистам чи родичам за кордоном, розповіли журналісти.

У Німеччині створять національну платіжну картку для біженців, аби обмежити використання готівки. Про це повідомили в tagesschau.

Картки українців блокують після переказів: адвокат розповів, що перевіряють банки та як уникнути проблем

05 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии За словами адвоката Романа Сімутіна, вже багато хто стикався із запитами від банків на перевірку джерел походження наявних коштів на картці.

Національний банк України проводить фінансовий моніторинг з метою легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом, і це стосується переказів на картки.

Україна нарощує держборг: скільки тепер винен кожен українець

03 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии У 2024 році Україна має виплатити за боргами 4,5 мільярда доларів

Україна через війну накопичила колосальні борги, які у майбутньому доведеться повертати. При цьому по деяким старим боргам очікуються виплати вже всередині цього року.

Україна відмовляється від долара: як це вплине на нас

30 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Нацбанк вирішив прив'язати гривню до євро

Валютний курс гривні у найближчій перспективі визначатиметься не через американський долар, а євро, частка якого у розрахунках в Україні продовжує зростати. "Апостроф" з'ясовував, що це означатиме для країни та її громадян.

Україна винна світу понад 100 мільярдів - як українцям не влізти у ще більші борги

28 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Практично усі невоєнні витрати Україна фінансує за рахунок кредитів

Україна продовжує отримувати допомогу від союзників попри певні труднощі. Рука допомоги Заходу дозволяє уряду фінансувати бюджетні витрати, насамперед соціальні. Проте більшу частину зарубіжної бюджетної підтримки становлять кредити, які збільшують зовнішній борг нашої країни, що вже перевищив 100 мільярдів доларів.

У Мінфіні розповіли, скільки грошей йде на оборону

26 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Понад половина від усієї суми видатків держбюджету йде на забезпечення військових та правоохоронців, а також на їхнє озброєння та спорядження.

Протягом двох перших місяців 2024 року видатки загального фонду держбюджету на сектор безпеки і оборони становили 235,1 млрд грн. Про це у понеділок, 25 березня, повідомили у Міністерстві фінансів.