Економіка - Думки

grominfo.eu

Звільняти будуть частіше, ніж наймати: у яких сферах плануються масштабні скорочення

18 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии За даними Нацбанку, у сфері торгівлі наймання працівників перевищить кількість звільнень. Істотно скорочувати штат планують будівельні та видобувні підприємства.

У перспективі український ринок праці збереже стабільний стан: основні галузі економіки не планують різких змін у кількості відкритих вакансій або масових скорочень. Проте деякі компанії планують коригувати свої кадрові склади, переважно в негативному ключі: скорочення персоналу будуть більш поширені, ніж найм нових співробітників.

РФ може воювати з Україною з нинішньою інтенсивністю щонайменше два роки, - розвідка Литви

07 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Литовська військова розвідка оцінює, що Росія матиме достатні ресурси для ведення війни проти України із нинішньою інтенсивністю, вірогідно, принаймні щонайменше два роки.

За даними литовських спецслужб, таку здатність країні-агресорі забезпечують високі ціни на нафту, ухилення від міжнародних санкцій та державні інвестиції. Про це повідомляє Reuters.

В уряді Польщі занепокоєні, що через українське зерно вони втрачають німецький ринок

21 лютого 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак заявив про занепокоєність тим, що українська агропродукція витісняє польську на німецькому ринку.

Про це повідомляє агенція PAP.

Мирний атом по-українські: чи потрібні нашій країні нові ядерні реактори

08 лютого 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Україні необхідно компенсувати тимчасову втрату потужностей Запорізької АЕС

Найбільша в Україні Запорізька АЕС після російського вторгнення опинилася під окупацією, внаслідок чого нашій країні потрібні нові потужності генерації. В уряді мають намір вирішити це питання за рахунок будівництва нових атомних енергоблоків, при цьому, як очікується, їх буде зведено на Хмельницькій АЕС – тобто до двох діючих реакторів додадуться ще чотири.

Глава МВФ попередила про проблеми для економіки України у разі затримки допомоги Заходу

18 грудня 2023

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Союзники України мають якнайшвидше надати країні десятки мільярдів доларів. Затримки з наданням додаткового фінансування поставлять під загрозу відновлення економіки Києва.

Про це заявила глава МВФ Крісталіна Георгієва, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Financial Times.

Страйк на кордонах: скільки втратить економіка України і що обіцяють заблокованим водіям

24 листопада 2023

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Федерація роботодавців України разом з Асоціацією міжнародних автомобільних перевізників України направила офіційне звернення до президента України Володимира Зеленського та президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн.

Про це повідомляє ФРУ.

Зернова ініціатива: Ердоган закликав Україну "пом'якшити підхід" для поновлення угоди

05 вересня 2023

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии За словами президента Туреччини, важливо відправляти зерно до найменш розвинених та бідних африканських країн

Україні необхідно "пом'якшити свій підхід", щоб відновити "зернову угоду". Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним у Сочі, пише CNN.

Британська розвідка оцінила здатність України пройти опалювальний сезон під обстрілами

17 серпня 2023

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Удари Росії по енергетичній інфраструктурі України, швидше за все, продовжаться цієї зими. Однак Україна довела спроможність пройти складний період.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Ціни на алкоголь різко зростуть: чому влада йде на такий крок

25 липня 2023

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Для багатьох українців алкоголь стане недоступним

Уряд планує підвищити ціни на алкогольну продукцію. Як очікується, найбільше подорожчають вина, але й інші напої для українців будуть недешевими.

Ігор Черкаський про необхідність внесення рф до “чорного списку” FATF: "Це захистить глобальну фінансову безпеку"

09 червня 2023

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Міністерство фінансів України та Державна служба фінансового моніторингу України закликають Міжнародну групу з протидії відмиванню брудних грошей (Financial Action Task Force - FATF) внести російську федерацію до "чорного списку" як юрисдикцію з високим рівнем ризику під час пленарного засідання в Парижі 19-23 червня.

Про це повідомляє пресслужба Держфінмониторингу.

Чим ризикує Європа під час розширення санкцій проти російської нафти

22 січня 2023

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии З 5 лютого починають діяти обмеження на експорт російських нафтопродуктів.

Кампанія Заходу щодо боротьби з Кремлем та примусу президента Володимира Путіна відмовитися від війни в Україні вступає у делікатну фазу, пише Bloomberg.

Нафта дорожчає другий день поспіль: що вплинуло на світові ціни

06 січня 2023

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Ціни на нафту зросли в п'ятницю, 6 січня, продовживши зростання попередньої торгової сесії, сподіваючись на підвищення попиту в Китаї і після того, як дані показали зниження запасів палива в США після зимового шторму, що обрушився наприкінці року.

Ф'ючерси на нафту марки Brent зросли на 1,2% - до 79,63 доларів за барель. Ф'ючерси на нафту марки West Texas Intermediate зросли на 1,2% - до 74,58 доларів за барель.

Росія може нашкодити: міністр енергетики розповів, чи будуть українці зі світлом у Новий рік

27 грудня 2022

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии За словами Германа Галущенка, країна може відсвяткувати свято без відключення електрики, якщо не буде нових російських обстрілів.

Міністр енергетики України Герман Галущенко вважає, що українці можуть провести Новий рік без відключення електрики, якщо Росія не завдасть нових масованих ударів по енергетичних об'єктах. Про це він заявив 26 грудня в ефірі національного телемарафону.

Газ Путіна. Навіщо Європі та Україні стеля цін на російський газ

22 грудня 2022

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии У ЄС слідом за введенням граничної ціни на російську нафту з 15 лютого 2023 року застосовують аналогічний захід щодо газу. Якими будуть наслідки для ЄС, України та держави-агресора?

Країни Європейського Союзу після тривалих дискусій 19 грудня 2022 року погодили запровадження граничної ціни на газ на рівні 180 євро за МВт-годину ($1900-2000 за тис. куб. залежно від калорійності газу). Обмеження діятимуть протягом року з 15 лютого 2023 року.

У Раді назвали втрати економіки від масштабних повітряних тривог по всій Україні

31 жовтня 2022

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Втрати економіки України від масштабних повітряних тривог протягом одного дня становлять не менше 7,5 млрд гривень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову фінансового комітету Верховної ради Данилу Гетманцева у Facebook.

Ігор Черкаський: Настав час накласти санкції на росію як на терористичну державу, якою вона стала

23 жовтня 2022

Председатель Госфинмониторинга, Черкасский Игорь, Госфинмониторинг Украины, Черкасский Игорь Борисович, Госфинмониторинг Міжнародне співтовариство має механізми боротьби з країнами-ізгоями, які підтримують тероризм і розпочинають програми створення ядерної зброї.

На момент написання цієї статті росія продовжує бомбити мою країну, моє місто Київ, а також вулиці, парки та центральні площі, на яких я гуляв зі своїми дітьми.

Що буде з цінами на бензин після повернення акцизів: прогноз Мінекономіки

24 вересня 2022

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Підвищення цін на пальне в Україні після повернення акцизів не очікується. Перший заступник міністра економіки Денис Кудін заявив, що дефіциту також не буде.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Мінекономіки.