Політика - Гострий Кут

grominfo.eu

Україна повідомила Єврораду про тимчасовий відступ від конвенції з прав людини: деталі

29 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии У тексті опублікованого документа зазначено, що військове керівництво країни має право обмежувати свободу пересування громадян, оглядати речі, а також примусово відчужувати майно для потреб держави.

Міністерство юстиції України підготувало оновлену інформацію про тимчасовий відступ від зобов'язань за Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод. Генеральний секретаріат уже отримав поданий документ від постійного представництва України при Раді Європи. З ним можна ознайомитися за посиланням.

Заборона ТікТок: чи закриють в Україні популярну мережу

28 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии До головної китайської соцмережі виникло чимало претензій, зокрема стосовно кібербезпеки

Разом із голосуванням за допомогу України Сенат США ухвалив ще один цікавий законопроект - про заборону китайської соцмережі ТікТок. У компанії-власника тепер є 9 місяців, аби продати платформу. Після цього магазини AppStore і GooglePlay будуть зобовʼязані видалити застосунок зі своїх майданчиків.

Чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки: відповідь Міноборони

25 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна в ефірі "Радіо Свобода".

Держдеп США додав телемарафон у звіт щодо порушень прав людини

24 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Державний департамент США згадав про телемарафон "Єдині новини" як приклад порушення свободи висловлення думок у звіті щодо порушень прав людини у 2023 році.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на текст звіту

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

24 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Незважаючи на жорсткість рішення МЗС, є сумніви в його ефективності та законності

Українські чоловіки, які перебувають за кордоном, стали сьогодні вкрай активно "штурмувати" посольства та консульства з метою оновити чи продовжити українські документи. Цьому передувало розпорядження міністра закордонних справ Дмитра Кулеби про обмеження консульських послуг, тим, хто не стане на військовий облік або не оновить свої дані до ТЦК. Цю норму передбачає закон щодо посилення мобілізації. Але він ще не набрав законної сили.

Допомога США в обмін на російські НПЗ? Чи піде Київ на такий компроміс

23 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Україні потрібно враховувати позицію партнерів, проте не забувати про власні інтереси

Піврічний марафон із виділенням допомоги Україні від США добігає кінця. Американські конгресмени грали в "політичний футбол" і здавалося, що він триватиме до президентських виборів. Однак "греблю" різко прорвало і Конгрес виділення допомоги швидко погодив. Деякі американські ЗМІ зазначили, що на винесення спікером Палати представників Майком Джонсоном на голосування законопроекту про допомогу Україні вплинули оголошені дані розвідки, політичний тиск та зміна в особистих переконаннях. Але в американських ЗМІ фігурує інформація і про те, що затвердити нам допомогу американці вирішили після того, як Україна почала виводити з ладу російські НПЗ і наполегливо ігнорувала прохання Білого дому та Пентагону цього не робити.

Кінець Московському патріархату? Що готує Верховна Рада

22 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Уже найближчим часом може бути проголосовано закон про заборону російської церкви, проте експерти мають до нього багато питань

Найближчим часом у Верховній Раді планують фіналізувати заборону одного з ключових осередків російського впливу в нашій державі – так званої Української православної церкви Московського патріархату та пов’язаних з нею структур. Законопроект готовий, однак містить підводні камені.

"Это делала только одна страна". Как Генштаб убеждал Раду отложить демобилизацию

12 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Представители военного командования Украины использовали несколько аргументов, когда убеждали парламент исключить демобилизацию военных профильного закона.

Об этом говорится в материале РБК-Украина Как власть меняла закон о мобилизации и кого еще решил уволить Зеленский.

Верховна Рада проголосувала за зміни до закону про мобілізацію

11 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт щодо вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

Джерело: нардеп від "Голоса" Ярослав Железняк у Telegram

Демобілізацію прибрали із законопроекту про мобілізацію: що це означає

10 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии У Верховній Раді готують до другого читання законопроєкт про мобілізацію №10449. Але Комітет ВРУ із питань нацбезпеки, оборони та розвідки прибрав із нього норму про демобілізацію військовослужбовців після 36 місяців безперервної служби (це пропонувалося робити за рішенням Ставки).

Про те, як з мобілізаційного законопроєкту прибрали демобілізацію і що це означає - читайте в матеріалі РБК-Україна нижче.

Законопроєкт про мобілізацію нарешті готовий до розгляду - основні положення

10 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Законопроєкт №10449 про мобілізацію готовий до розгляду у другому читанні. Комітет Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки завершив розгляд документа.

Про це повідомив народний депутат від "Євросолідарності" Олексій Гончаренко.

Шантаж на межі фолу: чого домагається Кремль своїми ІПСО на Заході

08 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Путіну дуже потрібен перепочинок у війні

Кремль посилив інформаційний тиск на країни Заходу з метою підштовхнути Україну до переговорів на невигідних умовах та спровокувати самообмеження країн НАТО щодо допомоги нашій країні. Особливо активними є спроби Росії впливати на Францію та США. У хід йдуть інформаційні атаки та улюблений шантаж ядерною зброєю.

Посилення мобілізації: у законопроєкт повернули обмеження для ухилянтів, — Фріз

07 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии У межах мотиваційного пакету військовослужбовці матимуть пільги з оплати кредитів і нарахування штрафів і пені по них, а також визначено винагороди за певні дії у зоні бойових дій, наголошує нардепка від фракції "Європейська солідарність" Ірина Фріз.

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки Верховної Ради вніс правки до мотиваційної частини нового законопроєкту про мобілізацію і повернув деякі обмеження для військовозобов'язаних. Про це 6 квітня у власному Facebook повідомила народна депутатка, членкиня комітету Ірина Фріз.

"Капітуляція означає смерть". Українське духовенство відповіло на заяву Папи Римського

11 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Українське духовенство відреагувало на заяву Папи Римського на підтримку переговорів між Україною і Росією та необхідність знайти мужність підняти "білий прапор".

У своїх заявах релігійні представники наголосили, що капітуляція України неможлива, бо це означатиме смерть для її народу.

Ердоган захотів провести мирний саміт з Росією. Зеленський відповів, що там не місце Москві

09 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Туреччина готова прийняти мирний саміт щодо війни в Україні. На нього Стамбул хоче запросити представників Москви.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Битва за Молдову: здавалося б, до чого тут Україна

06 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии У Кремлі дуже зацікавлені в ослабленні Кишиніва

28 лютого на території Молдови – у невизнаному Придністров’ї "з’їзд місцевих депутатів" звернувся до Росії, а також інших країн та організацій по захист нібито через економічну блокаду з боку Молдови. Хоча що звернення залишилось без відповіді, потенційно ситуація в Молдові небезпечна. Не так російською прямою агресією, як політичними наслідками. Молдова і зараз грає на тоненьку. Але ця ситуація може погіршитися під час президентської кампанії, яка відбувається цього року.

Telegram отримав від української влади перелік "потенційно проблемних" каналів, – ЗМІ

05 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Компанія Telegram аналізує перелік "потенційно проблемних" каналів, які отримала від української влади.

Про це представник платформи Ремі Вонг розповів у коментарі NV у понеділок, 4 березня.