Політика - Сусіди

grominfo.eu

"Доведеться виправдовуватися": Пєсков заявив, що долю Зеленського однозначно "вирішено"

29 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Прессекретар Володимира Путіна стверджує, що легітимність українського президента доведеться поставити під сумнів з "юридичної точки зору". Ба більше, як вважає Пєсков, серед бійців ЗСУ "наростає паніка".

Доля українського президента Володимира Зеленського вже була "вирішена", а серед бійців ЗСУ нібито продовжують наростати панічні настрої. Про це заявив прессекретар російського глави держави Володимира Путіна Дмитро Пєсков у новому інтерв'ю.

Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони

25 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, щоб вони "виконали свій громадянській обов’язок".

Джерело: Владислав Косіняк-Камиш в інтерв'ю телеканалу Polsat News, передає Reuters

ISW: Пєсков, Шойгу і Лавров активізували інформаційні операції

05 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Речник Кремля Дмитро Пєсков, міністр оборони РФ Сергій Шойгу та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров активізували інформаційні операції, щоб підштовхнути Україну до переговорів та змусити Захід боятися і "самостримуватися".

Джерело: Інститут вивчення війни (ISW)

Країна-терорист вимагає від України видати "терористів", зокрема голову СБУ

01 квітня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии МЗС Росії заявило, що сліди "всіх" терористичних атак проти РФ останнім часом, зокрема теракту в Красногорську 22 березня, нібито ведуть в Україну, тому держава-терорист вимагає видати їй причетних до цих подій, зокрема голову СБУ Василя Малюка за підрив Кримського мосту.

Джерело: МЗС Росії

"Не буде потрібно нічого визнавати": Лавров висловився про легітимність Зеленського після 20 травня

29 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Глава МЗС Росії стверджує, що спершу потрібно дожити до 20-х чисел травня, після чого ситуація може змінитися. Водночас Лавров не уточнив, що саме він має на увазі.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що питання легітимності президента України Володимира Зеленського, можливо, не доведеться обговорювати. Про це повідомляє російська газета "Коммерсантъ".

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

26 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии У Кремлі хочуть провести нові масовані наступальні операції, але поки що не мають для цього ресурсів

Кремль, судячи з того, що останнім часом розповідає путінська "балакуча голова" Дмитро Пєсков, має намір сформувати стратегічні резерви для підтримки затяжних наступальних операцій проти України. Адміністрація російського президента опосередковано визнала, що формат "спеціальної військової операції" (СВО) себе вичерпав. Кремль поступово проштовхує тезу про те, що РФ поступово переходить до "справжньої" війни, яку Москва нібито змушена поводити, щоб "захистити" себе від України, за спиною якої стоїть НАТО.

"Бракує 300 тис. рил". РосЗМІ повідомили, що міноборони РФ планує масовий набір в армію для повторного наступу на Харків

22 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Міноборони країни-агресора РФ планує найближчим часом скерувати на війну проти України ще щонайменше 300 тис. осіб. Про це 22 березня написала "Верстка" з посиланням на чотири джерела в адміністрації російського президента й регіональних урядів, а також високопоставленого співробітника міноборони РФ.

Зазначають, що насамперед російська влада сконцентрує увагу на резервістах, а також на громадянах, які перебувають у запасі.

"Рекордна перемога" на виборах: Путін створив умови для тривалої окупації України, — ISW

19 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Аналітики стверджують, що президент РФ намагається створити інформаційні умови для виправдання тривалого вторгнення під виглядом "захисту" цивільних осіб на тимчасово окупованих українських територіях.

Президент Російської Федерації Володимир Путін намагається використати "рекордну явку" виборців та свою так звану перемогу, аби створити інформаційні умови для затяжної війни в Україні. Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у звіті за 18 березня.

Путін вперше згадав про смерть Навального і відзначився цинічною заявою

18 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Російський диктатор Володимир Путін уперше прокоментував смерть опозиціонера Олексія Навального. Очільник Росії назвав загибель політика "нещасним випадком".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на росЗМІ.

Путін після "перевиборів" лякає Третьою світовою в разі конфлікту РФ з НАТО

18 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Президент країни-агресора Володимир Путін після завершення в країні "виборів" заявив, що у разі конфлікту Росії з НАТО, світ опиниться "за один крок" від Третьої світової війни.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на російський "Интерфакс"

РДК у бороду, ЛСР у ребро: головні цілі Путіна на "виборах"

15 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Кремлівський диктатор упевнений у перемозі, але є нюанси

Сьогодні, 15 березня, в Росії починаються так звані президентські "вибори". Вони продовжаться до 17 березня поточного року, включно. "Вибори" також незаконно проводяться на територіях України, що знаходяться під тимчасовою російською окупацією, включаючи Крим, захоплені райони Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. Однак абсолютно несподіваним для кремлівської верхівки фактором стали дії російських добровольців, які зайшли на територію РФ та зав'язали бої у прикордонних районах Курської та Білгородської областей.

Путін натякнув, що готовий до ядерної війни проти Заходу

13 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Президент РФ Володимир Путін попередив Захід, що Росія технічно готова до ядерної війни, і що якщо США відправлять війська в Україну, це буде розглядатися як значна ескалація війни.

Джерело: "Європейська правда", РБК

У Білорусі проводять масштабну перевірку бойової готовності військових: до чого готуються ЗС РБ

11 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии У Білорусі пообіцяли збільшити кількість залучених сил і засобів для заходів комплексної перевірки бойової й мобілізаційної готовності, розповів перший заступник міністра оборони РБ генерал-майор Віктор Гулевич.

У Збройних силах Білорусі розпочали перевірку бойової готовності. Про це повідомили в Міністерстві оборони РБ в Telegram.

У Польщі зробили заяву щодо військ НАТО в Україні

10 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Захід має реалізувати творчо визначену та асиметричну ескалацію, зазначив Радослав Сікорський.

Військовослужбовці деяких країн НАТО вже знаходяться на території України. Таку заяву напередодні зробив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський під час дискусії на тему 25 років членства Польщі в Альянсі.

Доки Путін при владі: Російські чиновники приготувалися до продовження війни в Україні до 2030 року

10 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Війна в Україні розтягнеться на роки й закінчиться лише з відходом із влади Володимира Путіна. До цього готуються представники російської влади, пише "Верстка" з посиланням на федеральних чиновників та парламентаріїв.

За словами одного відомого сенатора, війна триватиме до 2030 року.

У Росії вирішили перевірити причетність західних спецслужб до смерті Сталіна

05 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Комуністична партія "Комуністи Росії" звернулася до ФСБ та Генеральної прокуратури РФ з проханням перевірити можливу причетність західних спецслужб до смерті радянського диктатора Йосифа Сталіна.

Джерело: голова КПКР Сергій Малінкович, російське пропагандиське видання "РИА Новости"

В Росії хочуть заблокувати Вікіпедію через пропаганду VPN

04 березня 2024

Новости и события в Украине и зарубежом. Политика, экономика, общество, культура, спорт, наука, образование, технологии Заступник голови комітету Держдуми РФ з інформаційної політики, інформаційних технологій та зв'язку Антон Горєлкін розповів про перспективи блокування онлайн-енциклопедії Вікіпедія в Росії.

Формальним приводом може послужити закон про заборону популяризації VPN-сервісів, який набув чинності 1 березня 2024 року, повідомляють Українські Новини з посиланням на телеграм-канал російського депутата.